Končar D&ST izabrao svoju Inženjerku godine i kao sponzor podržao inicijativu izbora Inženjerke godine na nacionalnoj razini

July 2023

Končar D&ST izabrao svoju Inženjerku godine i kao sponzor podržao inicijativu izbora Inženjerke godine na nacionalnoj razini

2023. godine održano je prvo izdanje izbora „Inženjerke godine“, inicijative Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore (AHK), u svrhu zbližavanja gospodarstva i sustava obrazovanja s fokusom na STEM zanimanja.

Na ovaj način se široj javnosti želi predstaviti inženjerke iz poduzeća diljem Hrvatske kako bi njihova osobnost i rad potaknuli, inspirirali i motivirali mlade djevojke da izaberu inženjerski studij i inženjersku karijeru.

U Končar D&ST-u smo glasovanjem za titulu inženjerke godine izabrali kolegicu Draganu Gašić, rukovoditeljicu projektnog odjela srednje energetskih transformatora. Dragana je magistra inženjerka elektrotehnike i informacijske tehnologije, 2012. završila je obrazovanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, smjer elektroenergetika, gdje je bila među 5% najboljih studenata u generaciji te nagrađena brončanom plaketom Josip Lončar kao najbolja studentica na smjeru elektroenergetika.

Od 2014. godine radi u Končar D&ST-u, prvih 7 godina kao projektant srednje energetskih transformatora kada je uspješno vodila brojne projekte na različitim tržištima (Austrija, Belgija, BiH, Cipar, Češka, Danska, Finska, Hrvatska, Irska, Latvija, Libija, Mađarska, Norveška, Njemačka, Obala Bjelokosti, Poljska, Slovačka, Španjolska, Švedska, Švicarska, UAE, Uganda, Ujedinjeno Kraljevstvo itd.). Posljednje dvije godine Dragana rukovodi projektnim odjelom srednje energetskih transformatora koji čini tim od 12 projektanata.