Studenti iz Francuske posjetili Končar D&ST

April 2022

Studenti iz Francuske posjetili Končar D&ST



Svaki studentski posjet nas raduje jer volimo dijeliti naša stečena iskustva i znanja mlađim generacijama te služiti kao primjer dobre prakse. Osobito nas veseli kada nas posjećuju sveučilišta iz inozemstva, kao ovoga puta.

Grupa od 25 studenata i profesora preddiplomskog studija logistike i industrijskog menadžmenta s Institute of Technology of Cachan, University of Paris, Saclay, posjetila je 18. 3. 2022. Končar D&ST, u okviru sedmodnevnog studijskog posjeta Hrvatskoj. Posredovanjem Centra karijera FER-a u Zagrebu, studenti su ostvarili kontakt s hrvatskim proizvodnim i logističkim poduzećima s ciljem da u okviru posjeta steknu praktična znanja i upoznaju poslovnu kulturu.

Uz organizacijsku podršku Odjela za upravljanje ljudskim potencijalima te stručno vodstvo kolege Matije Koprivnjaka, projektanta srednje energetskih transformatora i kolegice Sandre Sedmak iz Odjela nabave, studenti su se upoznali s osnovnim informacijama o Končar D&ST-u te procesima u proizvodnji transformatora, a zatim su u okviru obilaska pogona posjetili radionice i ispitnu stanicu te su im na licu mjesta prikazani i objašnjeni postupci rezanja i slaganja jezgri, namatanja, montaže i ispitivanja transformatora.

Posjetitelji su iskazali zadovoljstvo ostvarenom suradnjom te zahvalnost domaćinu Končar D&ST-u na organizaciji ovog, za buduće stručnjake korisnog i edukativnog iskustva.